Kiropraktor Jess Jones

Kiropraktor Jess JonesJess Jones är född i Sydafrika och bodde där tills han flyttade till London, England, vid 14 års ålder. Efter skolan har Jess arbetat i restauranger och hotell både som manager och i köket. Kärleken till maten tog honom till Italien där han boddei 3 år för att lära maten och kulturen. 

År 1995 påbörjade han sin utbildning vid  AECC (Anglo - European College of Chiropractic) i Bournemouth, där han erhöll en magisterexamen. Flyttade till sverige år 2000 med Ulrika som han hade träffat på kiropraktorhögskolan. Efter att ha arbetat på några väletablerade kliniker i Stockholm öppnade han tillsammans med Ulrika Liljeholmens Kiropraktor Klinik år 2002. Jess och Ulrika och deras 4 barn bor i Stockholm på Ekerö.

Jess intresserar sig för naturens lagar och hur människor förhåller sig till dem. Ett system eller organism som agerar med naturen är ofta motståndskraftigt och frisk. Däremot om vi agera emot naturen får vi ofta ett ohälsosamt system som inte är hållbar. Detta ger ett evolutions perspektiv på hälsa och det påverkar hur han se på de tre dimensioner av hälsa - fysisk, kemisk och mentalt/sinnet:

Fysisk - omfattar naturlig andning, båltabiltiet, hålning, gång, löpning och generella rörelser. Jess har deltagit i kurser med Movnat, STAC (elit tränare utbildning) och fördjupit sig i barfota löpteknik. Jess kombinerar vardags sysselsättningar med motion; cykla till och från arbete, bygga, flytta sten och trädgårdsarbete för bålstyrke och uttålighet.  Jess älskar att springa (helst barfota), cykla och simma i öppetvatten (med intresse för Total Immersion simning teknik).

Kemisk - Att odla din egen mat att ett sätt att befria dig själv från den industrialiseringen av vår mat produktionen som är destruktiv till vår planet och vår hälsa. Genom att använder permakultur principer och tekniker som agroforestry och urban farming, anläggar Jess en ätbar skogsträdgård hemma. Han sltuförar en Permaculture Design Course (PDC) vilken tillåter honom att lära utt permakultur till andra och utföra design uppdrag. 

Att äta ekologisk och odlar hållbart och ansvarsfullt jordbruk, samt att undvika processerade mat produkter är en viktigt princip i kosthållningen. Stenålders kost/Paleo och LCHF är ett sätt att äta som efterliknar mer hur vi har evolverat att äta.

Mentalt/sinnet - våra tankar påverkar vår kropp på många olika sätt. Med stress upplever vi ökad muskelspänning längs ryggraden, hormonella förändringar och ändringar i hjärt- och andningsrytm. Balans är viktigt! Balans mellan arbete, fritid och sömn. Att känna delaktigt och kopplat till något större än sig själv, att det finns mening med livet och det man gör är också en betydelsefull del av våra behov. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Reco - Rekommendationer från våra klienter

Adress

Liljeholmstorget 7

117 63 Stockholm

Kontakt

Telefon:

08 - 744 44 44

E-post:

info@kirokliniken.se

 

Öppettider

Måndag - Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 15:00

Helger stängt

Prenumerera