Gånganalys och fotinlägg

Våra fötter kan påverka funktionen i ryggraden, se artikeln. För att kunna hjälpa våra patienter att nå en hållbar förbättring av sin rygghälsa, utökar vi våra tjänster till att inkludera gånganalys och ortopediska fotinlägg.

gait scanVår nya GaitScan system från The Orthotics Group är det mest avancerade gånganalyssystem som finns. En platta som har 4096 tryckreceptorer skannar dina fötter både stående och under gång 300 gånger per sekund för att få mätningar om fotens mekanik.

gång analysDetta ge oss en visuell representation av hur tyngdpunkten rör sig genom foten under gång. Informationen skickas sen elektronisk till Kanada där individuella fotinlägg tillverkas.
Syftet med ortopediska fotinlägg är att stödja fotvalvet, förhindra överpronation och rätta upp underkroppen. Korrigeringen av fotfunktionen minskar snedbelastningar på leder, muskler och bindväv i ben och ryggrad.

inlägg orthotics

 

Ortopediska fotinlägg bör uppfylla följande krav:

  • Framställt enligt individens unika fötter.
  • En stående/belastande analys rekommenderas. Foten ser helt annorlunda ut när man belastar den jämfört med en avlastad fot i sittande eller liggande position.
  • En analys av foten under gång ingår i undersökningen.
  • Fotinlägget är flexibelt så att det rör sig med fötterna, detta för att tillåta lederna mellan alla fotens ben att röra sig. Att hålla lederna låsta med hård skumgummi, vilket standardfotinlägg tillverkas av, kan leda till smärtsamma leder i foten och minskad neurologisk information till hjärnan.
  • Inlägget stödjer alla fotens tre valv.

 

Reco - Rekommendationer från våra klienter

Adress

Liljeholmstorget 7

117 63 Stockholm

Kontakt

Telefon:

08 - 744 44 44

E-post:

info@kirokliniken.se

 

Öppettider

Måndag - Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 15:00

Helger stängt

Prenumerera