Subluxationstation

subluxation station

Vi är stolta över att nu kunna erbjuda den mest avancerade ryggundersökningsteknologin för neurospinal funktion (funktionen av ryggraden och nervsystemet). Tekniken utvecklades ursprungligen för att kunna mäta förändringar i ryggradens muskler på astronauter och är därför ”Space Certified”.

Vi använder verktyget för att kunna utvärderar den neuromuskulära funktion i ryggraden. Det hjälper kiropraktorn att kunna objektivt mäta olika aspekter av nervsystemets funktion i förhållande till ryggraden. Vi kan därefter göra uppöföljningar för att mäta din framgång.

5 scansSubluxationsstationen mäter 5 olika komponenter av ryggraden och nervsystemets funktion:

1. Surface Electromyography (SEMG)

2. Thermalundersökning - temperaturskillnader i huden

3. Heart Rate Variabiltiy (HRV) eller hjärtfrekvensvariabilitet

4. Rörelseomfång

5. Algometri (kartläggning av smärta)

 

surface emg1. Surface Electromyography (SEMG)

SEMG utvärderar funktionen av de muskler som stödjer ryggraden. Musklerna kontrolleras av nervsystemet. En subluxation/låsning stör nervsystemets kontroll över funktionen av ryggradens muskulatur. "The Subluxation Station" använder EMG-teknik för att mäta elektrisk aktivitet i ryggradens muskler. Områden med ovanlig spänning eller stress kan identifieras genom att mäta muskelaktiviteten. Dessutom kan förbättringarna under behandlingens gång utvärderas. Tekniken har visat sig vara en pålitlig undersökningsmetod - se artikeln.

thermal scan2. Thermal undersökning

Denna undersökning utvärderar den delen av nervsystemet som kontrollerar dina organ, körtlar och blodkärl – det autonoma nervsystemet. Förändringar i funktion av denna del av nervsystemet kan yttra sig som förändringar i hudtemperatur - se artikeln. Thermography har enligt forskning visat sig vara en användbart och pålitligt verktyg för att kunna utvärdera funktion i denna gren av nevsystemet - se artikel 1, se artikel 2. Normal funktion i det autonoma nervsystemet är viktigt för läkande, hälsa och välbefinnande. Genom att med infraröd teknik noggrant mäta temperaturskillnader mellan höger och vänster sida av ryggraden kan man få en överblick av hur denna del av ditt nervsystem fungerar och hur det svarar på kiropraktisk vård.

3. Heart Rate Variabiltiy (HRV) eller hjärtfrekvensvariabilitet

Heart Rate Variability hjälper oss att fastställa ditt nervsystems förmåga att anpassa sig till sin miljö. Detta görs genom att observera de variationer i hjärtslagets rytm som sker vid andning. Kiropraktorn får insyn i nervsystemets balans och tonus. Normal balans och tonus associeras med en hälsosam livsstil och bättre anpassningsförmåga. Låg HRV associeras med sämre hälsa och förtidigt åldrande. Forskning visar att kiropraktiska justeringar har en fördelaktig effekt på HRV - se artikeln.

rörelse omfånge4. Rörelseomfång

Denna undersökning mäter objektivt rörligheten i olika delar av ryggraden. Områden med sämre rörlighet kan identifieras t ex om en sida rör sig sämre än den andra. Ditt rörelseomfång kan jämföras med etablerade normalvärden. Undersökningen hjälper kiropraktorn att hitta områden i ryggraden med störd biomekanik.

5. Algometri (kartläggning av smärta)

algometry

Vi använder denna teknik för att objektivt kunna kartlägga smärtsamma områden längs med ryggraden. Algometri mäter hur känsliga vissa områden är för tryck.

Reco - Rekommendationer från våra klienter

Adress

Liljeholmstorget 7

117 63 Stockholm

Kontakt

Telefon:

08 - 744 44 44

E-post:

info@kirokliniken.se

 

Öppettider

Måndag - Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 15:00

Helger stängt

Prenumerera