Kiropraktik

Kiropraktik är världens tredje största primärvårdsyrkesgrupp efter läkare och tandläkare. Kiropraktorn behandlar funktionsstörningar i kroppens leder och muskler – primärt i ryggraden. Sådana funktionsstörningar kallar vi för subluxationer eller låsningar.

Ryggraden har en nära fysisk samband med nervsystet. Därför har kiropraktik en fokus på effekterna av subluxationer / låsnigar på nervsystemets funktion. Det är en behandlingsform som omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av besvär i rygg och nervsystem. Vi på Liljeholmens Kiropraktor Klinik har även som ambition att utbilda våra patienter för en långsiktig förbättrad hälsa.

Justeringen

Kiropraktisk behandling består oftast av snabba, specifika justeringar. Justeringarna syftar till att återställa ledfunktionen och att optimera nervsystemets funktion i syfte att förbättra kroppens läkningsförmåga. Den kiropraktiska manipulationen associeras ofta med ett ”klick” -ljud, vilket kommer från en gasbubbla som släpps från ledvätskan när trycket i leden minskar. Kiropraktorn utför behandlingen primärt med händerna (ordet kommer från grekiskan chiro = händer och praktos = att göra) och kiropraktik är därmed en helt naturlig behandlingsform där varken medicinering eller kirurgi ingår.