MYOVISION sEMG

sEMG (Surface Electromyography) utvärderar funktionen av de muskler som kontrollera ryggradensfunktion. Undersökningen hjälpa oss att visualisera mönstrar av hur nervsystemet aktiverar ryggradensmuskulatur. En subluxation/låsning är en störning i nervsystemets kontroll över funktionen av ryggradensmuskulatur. Områden med ovanlig spänning eller stress kan identifieras genom att mäta muskelaktiviteten. Resultatet kan tolkas som muskelaktivitetsstörningar som kompenserar för subluxationer, akuta tillstånd och felaktig kroppshållning i ryggraden.

Undersökningen hjälpa oss att utvärdera din ryggradsfunktion och mäta dina framsteg. Myovision är en säker undersökning även för barn och gravida.

HÅLLNINGSANALYS

Det är viktigt att förstå att din ryggrad är en av hälsans stöttepelare. Kroppen har utvecklats till att ha huvudet, bröstkorgen och höfterna i perfekt balans staplade på varandra, både sett framifrån och från sidan.

Om hållningen avvika från det normala, avviker även ryggraden från en normal hälsosam position. Dålig hållning kan associeras med många åkommor i ryggraden som inkludera: ökad muskelspänning, diskskador, arbets- och lyft skador, idrottsskador, ryggbesvär, nackbesvär, spänningshuvudvärk och skador i axlarna. Därför är det viktigt att sträva efter att förbättra din hållning och därmed en mer normalt fungerande ryggrad.

HEART RATE VARIABILITY (HRV) / HJÄRTFREKVENSVARIABILITET

Heart Rate Variability hjälper oss att fastställa ditt nervsystems förmåga att anpassa sig till sin miljö. Detta görs genom att observera de variationer i hjärtslagets rytm som sker vid andning. Kiropraktorn får insyn i nervsystemets balans och tonus. Normal balans och tonus associeras med en hälsosam livsstil och bättre anpassningsförmåga. Låg HRV associeras med sämre hälsa och förtidigt åldrande.

En forskningsstudie visar att kiropraktiska justeringar har en fördelaktig effekt på HRV

GÅNGANALYS

Våra fötter kan påverka funktionen i ryggraden. För att kunna hjälpa våra patienter att nå en hållbar förbättring av sin rygghälsa, utökar vi våra tjänster till att inkludera gånganalys och ortopediska fotinlägg.

Vår GaitScan system har en platta som har 4096 tryckreceptorer skannar dina fötter både stående och under gång 300 gånger per sekund för att få mätningar om fotens mekanik. Detta ge oss en visuell representation av hur tyngdpunkten rör sig genom foten under ett steg. Informationen skickas sen elektronisk till Kanada där individuella fotinlägg kan tillverkas.

Syftet med ortopediska fotinlägg är att stödja fotvalvet, förhindra överpronation och rätta upp underkroppen. Korrigeringen av fotfunktionen minskar snedbelastningar på leder, muskler och bindväv i ben och ryggrad.