Jess Jones är född i Sydafrika och bodde där tills han flyttade till London, England, vid 14 års ålder. Efter skolan har Jess arbetat i restauranger och hotell både som manager och i köket. Kärleken till maten tog honom till Italien där han bodde i 3 år för att lära maten och kulturen. 

Kiropraktorutbildning vid  AECC (Anglo – European College of Chiropractic) i Bournemouth, där han erhöll en magisterexamen. Flyttade till sverige år 2000 med Ulrika som han hade träffat på kiropraktorhögskolan. Efter att ha arbetat på några väletablerade kliniker i Stockholm öppnade han tillsammans med Ulrika Liljeholmens Kiropraktor Klinik år 2002. Jess och Ulrika och deras 4 barn bor i Stockholm på Ekerö.

Jess intresserar sig för naturens lagar och hur människor förhåller sig till dem. Detta har givit erfarenhet i naturlig andning, båltabiltiet, hålning, gång, löpning och generella rörelser. Jess har deltagit i kurser med Movnat, STAC (elit tränare utbildning) och fördjupit sig i barfota löpteknik. 

Att äta ekologisk och odlar hållbart och ansvarsfullt jordbruk, samt att undvika processerade mat produkter är en viktigt princip i kosthållningen. Stenålders kost/Paleo och LCHF är ett sätt att äta som efterliknar mer hur vi har evolverat att äta. Att odla själv enligt principerna i Permkultur som härma naturen är ett stort intresse. Det är ett sätt att befria oss från industrialiseringen av vår mat produktionen som är destruktiv till vår planet och vår hälsa. 

Stäng meny