Jess Jones är född i Sydafrika och bodde där tills han flyttade till London, England, vid 14 års ålder. Efter skolan har Jess arbetat i restauranger och hotell både som manager och i köket. Kärleken till maten tog honom till Italien där han bodde i 3 år för att lära maten och kulturen. 

Kiropraktorutbildning vid  AECC (Anglo – European College of Chiropractic) i Bournemouth, där han erhöll en magisterexamen. Flyttade till sverige år 2000 med Ulrika som han hade träffat på kiropraktorhögskolan. Efter att ha arbetat på några väletablerade kliniker i Stockholm öppnade han tillsammans med Ulrika Liljeholmens Kiropraktor Klinik år 2002. Jess och Ulrika och deras 4 barn bor i Stockholm på Ekerö.

Jess intresserar sig för naturens lagar och hur människor förhåller sig till dem. Detta har givit erfarenhet i naturlig andning, bålstabiltiet, hållning, gång, löpning och generella rörelser. Jess har deltagit i kurser med Movnat, STAC (elit tränare utbildning) och fördjupat sig i barfota löpteknik. 

Att äta ekologisk och odlar hållbart och ansvarsfullt jordbruk, samt att undvika processade mat produkter är en viktigt princip i kosthållningen. Stenålders kost/Paleo och LCHF är ett sätt att äta som efterliknar mer hur vi har evolverat att äta. Att odla själv enligt principerna i Permakultur som härma naturen är ett stort intresse. Det är ett sätt att befria oss från industrialiseringen av vår mat produktionen som är destruktiv till vår planet och vår hälsa.