Ulrika är Legitimerad kiropraktor med masterexamen i kiropraktik. År 2000 graduerade hon från AECC (Anglo- European College of Chiropractic) i England. AECC är ett av världens främsta utbildnings universitet för kiropraktorer. Ulrika är legitimerad av socialstyrelsen. Efter sin utbildning har Ulrika jobbat vid flera etablerade kiropraktor mottagningar i Stockholm.

År 2002 startade hon och hennes man Jess, Liljeholmens kiropraktorklinik. Ulrika har flera vidareutbildningar bla av barn och gravida. Det finns mycket man kan göra för att lindra vissa graviditetssymptom och förbereda för en bra förlossning. Barn är en annan patientgrupp som intresserar. Den förbises ofta men kan bli hjälpt med kiropraktik (se under ”behandling av barn”).

Ulrika har utbildning i Neuromuskulär stabiliserings teknik DNS steg 1 och 2, samt DNS för barn behandling
Ulrika har även tillsammans med Jess gått kurser i funktionell neurologi, som lärt oss analysera nervsystemet på ett mer ingående sätt. Med funktionell neurologi kan man komma till rätta med problem som annars kanske har haft svårt att svara tillfredsställande på behandling. (Se mer info under “Funktionell neurologi”) 

I tillägg är Ulrika certifierad NLP practitioner.
Hälsa och miljö och hur vi kan leva på ett hållbart sätt är också viktig ur ett helhetsperspektiv.
Djur är ett stort intresse och Ulrika behandlar även både hundar och hästar.
Behandling av ryttare är också en spetskompetens
Ridning och hästar är en stor passion hos Ulrika

Fritiden går till familjen, 4 barn och en hund, 5 hönor och en häst.